Ohjelmalavat perjantaina 8.11.

Sinisen lavan ohjelmassa kuullaan uusimmista teknologioista ja robotiikasta. Vihreän lavan ohjelma keskittyy kuntoutukseen, esteettömyyteen ja hyvinvointiin. Löydät lavat A-hallista, messualueelta.

Ohjelma-areenan parketilla nähdään esityksiä, lajiesittelyjä ja mukaan pääsee kokeilemaankin. Ohjelma-areena Liikuntamaassa E-hallissa.

SININEN LAVA

9:30 - 10:30 Robotiikka

9:30 Social Robots As Wellness Coaches, Susanne Palmehag

Esitys englannin kielellä, Susanne Palmehag saapuu puhujaksi Ruotsista.

Wellbeing Robotic solution can be part of reducing loneliness and the negative health effects caused by loneliness. Robotics is a part of a holistic solution combining intelligenses and aiming at reducing loneliness, provide a means to ease and also move out of loneliness, be a social companion and with the possibility to add on features that will add to the benefits and value to everyday life.

Susanne Palmehag

Susanne PalmehagSusanne slogan

 • My passion and purpose is all about contributing to a positive growth and development of people and businesses – facilitating and creating the room, the courage, the structure and pre-requisites for leaders and organisations to be part of a continuous learning and developing process where everyone wins.
 • Passionate about
  • contributing to a positive and sustainable social development for everyone
  • continuous and positive development, using new science and technology as integrated parts when designing and developing transformation programs and processes
  • Making use of collective intelligence across all initiative. Integrating human intelligence with artificial intelligence and with the use of collective intelligence, the multiple intelligence approach has the capacity to add real value on multiple levels also by being customized solutions
 • An experienced Program Director and Principal Management Consultant and Professional ICF Coach delivering real tangible solutions.
 • I thrive when I can enable people to find their own strength, guiding leaders, teams and organisations to create long term results by fine-tuning high performing cultures where people thrive and grow together.
 • A background in designing, leading and facilitating strategic transformation initiatives – where we utilise a multidisciplinary theoretical approach together with practical execution and creating real results in everyday life.
 • Now combing years of in-depth experience within various transformation and change management methods, behavioural science, neuro science, nudge theory and techniques and coaching together with artificial intelligence and Robotics to create sustainable social robotics and AI solutions.
 • Taking a deep dive into Biohacking & Life enforcing hacks has also contributed to a new edge in solution designs.
 • Keeping up with the 2100 century – being a continuous life long learner is key. My latest focus areas are AI, Robotics, Quantum Physics, Coaching, Neuro science and neurology.
 • On my free time – I love spending time in nature with my dog Milo and my camera.

Tutustu robotiikan teemaan kokonaisuudessaan: https://apuvaline.info/robotiikka

9:50 Lääkeannostelurobotti - kokemuksia, Evondos

Leena Manner, Evondos Oy

Tutustu robotiikan teemaan kokonaisuudessaan: https://apuvaline.info/robotiikka

10:10 Kokemusasiantuntijat: "Tätä minä toivon teknologialta", Meditas Oy

Minna Laineen osiossa kuulemme esimerkkejä tekoälyn mahdollisuuksista tasapainon, muistin ja toimintakyvyn parantamiseen. Sinulla on myös mahdollisuus nähdä ylääraaja exoskeletonin ja kuulla puettavan exoskeletonin vaikutukset työergonomiaan. Ja perjantaina lavalla mukana seniorit Antti ja Ensio kertomassa näkökulmia ikäihmisistä teknologian käyttäjinä.Minna-Laine

Tutustu robotiikan teemaan kokonaisuudessaan: https://apuvaline.info/robotiikka

10:30 - 11:30 HIPPA: Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla

10:30 Käyttäjälähtöisyys digitaalisten palvelujen kehittämisessä, HIPPA

Toini Harra_HIPPA_Metropolia

Toini Harra, projektipäällikkö, HIPPA, Metropolia

Tarja Heinonen_HIPPA_TAMK

Tarja Heinonen, projektipäällikkö, HIPPA, Tamk

Kirsi Jokinen

Kirsi Jokinen, projektipäällikkö, HIPPA, Oamk

11:00 Reitti-ohjelmisto motivoi kuntoutuksessa ja sisäharjoittelussa, Medeka Oy

Kalle Punto_Medeka

Kalle Punto, CEO, Medeka Oy

11:10 Tutkimuksesta tuotteeksi - vuorovaikutuskoulutus muistityön ammattilaisille, Memocate Oy

Sanna Kaski

Sanna Kaski, Content Manager, Memocate Oy

Anastasiia Kozina_Memocate

Anastasiia Kozina, Co-founder & Design Lead, Memocate Oy

11:20 Onerva-bot - Kokemuksia puheohjatun virtuaaliavustajan rakentamisesta vanhushoivaan, Onerva Hoivaviestintä Oy

VilleNiemijärvi_Onerva

Ville Niemijärvi, CEO, Onerva Hoivaviestintä Oy

11:30 OrCam – tekoäly apuna arjessa, OrCam Technologies Ltd

Mikko Herranen, OrCam Technologies Ltd

12:00 Apua elämään kotona ja kodin ulkopuolella, Validia

Kerromme Validian henkilökohtaisesta avusta; mitä se tarkoittaa, kenelle se on tarkoitettu, mihin apua voi käyttää ja miten Validian henkilökohtaisen avustajan saa omaan käyttöönsä. Mukanamme on asiakas oman avustajansa kanssa kertomassa oman näkökulmansa henkilökohtaisesta avusta.

Henkilökohtaisen avun esimies Maria Vainiomäki ja liiketoimintajohtaja Marika Seppälä sekä Outi ja hänen henkilökohtainen avustajansa Tytti, Validia

12:30 Apua sokean ja heikkonäköisen arjen hallintaan, Näkövammaisten liitto

Esittelyssä Blindshell Classic – puhuva matkapuhelin sekä tutkaranneke Sunu.

Helppokäyttöinen BlindShell Classic on puhuva matkapuhelin. Se tottelee äänikomentoja,  jolloin voit soittaa puhelun yhtä näppäintä painamalla sekä sanella ja lähettää viestin kahta näppäintä painamalla. BlindShell Classic puhuu kaikki valikot ja saapuneet viestit.

SUNU- tutkaranneke mahdollistaa näkövammaisen turvallisemman liikkumisen. Rannetutka havaitsee edessä, sivulla ja ylhäällä olevat esteet ja ilmoittaa niistä tärinällä. Rannetutkaa voidaan käyttää sekä sisä- että ulkotila-asetuksilla. SUNU voidaan yhdistää kännykkään sovelluksella, joka mahdollistaa rannekkeen monipuolisemman käytön ja voit pyytää siltä tiedot esim. lähimmistä kahviloista tai pankkiautomaatista ja se ohjaa sinut perille.Anu Linkiö-Mitrovitch

Anu Linkiö-Mitrovitch, Näkövammaisten liitto

13:00 Apua, neuvontaa ja avustuksia ikäihmisten kotien muutostöihin, Vanhustyön keskusliitto ja ARA

Ikääntyneen ihmisen kotona elämistä on mahdollista helpottaa erilaisilla asunnon muutostöillä – esimerkiksi leventämällä ovia, asentamalla luiskia ja ramppeja sekä asentamalla erilaisia kahvoja huoneisiin. Tällaiset muutostyöt lisäävät turvallisuutta ja tarjoavat mahdollisuuden asua pidempään omassa kotona. Muutostöiden kartoittamiseen, suunnitteluun ja korjausavustusten hakemiseen on mahdollista saada apua.

Jukka_Laakso_VTKL

Jukka Laakso, Korjausneuvonnan päällikkö, Vanhustyön keskusliitto sekä
Selja Wolff, ylitarkastaja, ARA ja Tomi Tervo, ylitarkastaja, ARA

14:00 - 15:00 Robotiikka

14:00 Robotit hoivassa - visioita tulevaisuuteen, Develor Oy

Cristina Andersson on terveydenalan robotiikkaan ja tekoälyyn perehtynyt tietokirjailija ja konsultti. Hän on toiminut asiantuntijana mm. EU komission ja eri komiteoiden tehtävissä sekä Suomessa eri ministeriöissä. Hän on toiminut konsulttina ja koordinaattorina STM:n kansallisen terveydenhoidon tekoälyn ja robotiikan ohjelmassa vuodesta 2016. Cristina on myös startup -yrittäjä. Develor Oy:n tavoitteena on auttaa ratkaisemaan yksinäisyyden ja tietojohtamisen haasteita.

Cristina Andersson

14:20 Robotiikka ja tekoäly kansallisissa ohjelmissa, Hyteairo

Kehittyvä tekoäly- ja robotiikkateknologia tuo uusia tapoja ratkaista terveydenhuollon haasteita: apuvälineitä ikäihmisten itsenäiseen asumiseen, tukemaan hoitoalan ammattilaisten työtä ja parantamaan terveystiedon hyödyntämistä. Sosiaali- ja terveysministeriön Hyvinvoinnin tekoäly ja robotiikka –ohjelma (Hyteairo) tukee eri osapuolten yhteistyötä innovaatioiden kehittämiseksi ja ratkaisujen viemiseksi käytäntöön, tunnistaa alan esteitä ja purkaa niitä.

Hyteairo-ohjelmasta kertoo VTT:n johtava tutkija Marketta Niemelä.

14:40 Asenne ratkaisee – Hyvinvointiteknologia käyttöön, Satakunta DigiHealth

Maija Peltomäki, projektipäällikkö,  Satakunta DigiHealth -hanke / WinNova

VIHREÄ LAVA

9:00 Apuvälinepalvelut – syksyn käyttäjäkyselyn tulokset, Invalidiliitto

Invalidiliiton yhteiskuntasuhteet yksikkö ja liiton TuleApu -hanke ovat yhdessä toteuttaneet alkusyksystä kyselyn liikkumisen apuvälinepalveluista ja apuvälineiden merkityksestä käyttäjälleen. Puheenvuorossa kerrotaan kyselyn tuloksista, jotka virallisesti julkaistaan Apuvälinemessuilla TuleApu-hankkeen seminaarissa

Riitta Saksanen, sosiaali- ja terveyspoliittinen asiantuntija, Invalidiliitto

9:30 - 10:30 Koulu ja kuntoutus - monialainen yhteistyö lapsen ja nuoren tukena, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

9:30 Toimintakykyarvio.fi tuo näkyväksi oppilaan vahvuudet ja tuen tarpeet

Joskus voi olla vaikeaa saada tarkkaa kuvaa oppimisen tuen tarpeista. Mitkä tekijät vaikuttavat oppimiseen? Monialaisen toimintakykykuvauksen avulla oppilaan koulukäyntikykyyn vaikuttavat tekijät saadaan näkyväksi ja mm. opettajien, terapeuttien ja oppilashuoltohenkilöstön yhteiseen keskusteluun. Esityksessä esitellään oppilaan ja hänen lähipiirinsä avuksi kehitetty palvelu Toimintakykyarvio.fi ja sen tuomat hyödyt.Erja-Kaakkuriniemi

Erja Kaakkuriniemi toimii Oppimis-ja ohjauskeskus Valterissa ohjaavana kuntouttajana. Hän tuo moniammatillista näkemystä lähikoulujen oppilaiden oppimisen tukemiseen. Erja kouluttaa mm. laaja-alaisesti kuntoutukseen sekä toimintakykyajatteluun liittyvistä aihepiireistä ja on mukana kehittämässä toimintakykyarvio.fi –palvelua.

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri tuottaa Apuvälinemessuille ohjelmakokonaisuuden Koulu ja kuntoutus, lue lisää: https://apuvaline.info/koulujakuntoutus

9:50 Kuntoutus osana koulupäivää tukee aktiivista osallistumista

Miten toteuttaa kuntoutus osana koulupäivää? Miten toimintaterapeutti voi tukea osallistumista kotitaloustunnilla? Miten fysioterapeuttia voi käyttää hyödyksi liikunnan opetuksen suunnittelussa? Voisiko fysioterapeutti auttaa hyvän työskentelyasennon löytämisessä työpöydän äärellä? Miten puheterapeutti voi tukea kommunikaatiota ja vuorovaikutustaitoja ryhmätyöskentelyn aikana? Tule kuulemaan hyviä käytänteitä kuntoutuksen ja oppimisen sujuvasta yhdistämisestä ja kaikkien oppijoiden osallistamisesta.

Henni Huttunen

Henni Huttunen on Oppimis- ja ohjauskeskus Valterissa työskentelevä erityisuintiin ja soveltavaan liikuntaan perehtynyt fysioterapeutti. Valterissa fysioterapeutti työskentelee osana monialaista tiimiä.

Elisa Raivio

Elisa Raivio työskentelee Oppimis- ja ohjauskeskus Valterissa liikunnan ja terveystiedon opettajana sekä erityisopettajana. Valterissa opettaja työskentelee moniammatillisesti useiden oppiaineiden parissa.

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri tuottaa Apuvälinemessuille ohjelmakokonaisuuden Koulu ja kuntoutus, lue lisää: https://apuvaline.info/koulujakuntoutus

10:10 VIP – tietoa vaativan erityisen tuen oppilaan koulupolusta

VIP= Very Important Persons viittaa lapsiin ja nuoriin, jotka oppimisensa ja koulunkäyntinsä tueksi tarvitsevat vaativaa erityistä tukea.

Kansallisen VIP-verkoston (2018-2020) tavoitteena on yhdistää ja syventää vaativan erityisen tuen osaamista sekä vahvistaa monialaisten toimijoiden yhdyspintoja ja yhteistä työtä. Kehittämistyön tavoitteena on, että lapsi tai nuori saa tarvitsemansa monialaisen tuen nykyistä aiemmin, helpommin ja tehokkaammin.

VIP-verkosto operoi maantieteellisesti viidellä alueella ydinryhmiensä koordinoimina.  Verkosto- ja maakuntapäivät kokoavat säännöllisesti noin 100 toimijaa alueittain paikalliseen kehittämistyöhön.  Päivien aikana mm. opitaan, vahvistutaan ja jaetaan osaamista, parhaita käytänteitä ja malleja.  Lisätiedot: vip-verkosto.fi

Merja Koivisto Valteri

Merja Koivisto työskentelee ohjaavana opettajana Valterissa. Hän on toiminut asiantuntijajäsenenä useissa kansallisissa ja kansainvälisissä hankkeissa, kuten Opetushallituksen Perusopetuksen opetussuunnitelman Oppimisen ja koulunkäynnin tuen osatyöryhmässä ja Opetusministeriön Vaativan erityisen tuen kehittämistyöryhmässä.

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri tuottaa Apuvälinemessuille ohjelmakokonaisuuden Koulu ja kuntoutus, lue lisää: https://apuvaline.info/koulujakuntoutus

10:30 Vammaisten yrittäjien kokemuksia, Invalidiliitto

Invalidiliiton puheenvuorossa kokemuksistaan kertomassa Yrittäjä Maija Aatelo, Saagar 

Maija Aatelo on:

Uusiokoruja valmistava yrittäjä Porvoosta, Saagar • Suomen Vammaisyrittäjät ry VamY:n varapuheenjohtaja • Porvoon kaupungin vammaisneuvoston puheenjohtaja • Uudenmaan vammaisneuvoston varapuheenjohtaja • Hallituksen jäsen Heta - Henkilökohtaisten Avustajien Työnantajien Liitto ry:ssä

11:00 Kuntoutustyön merkityksellisyys ja ammatillisuuden kehittäminen Vetreassa

Haluatko Sinä tehdä merkityksellistä työtä? Mistä työn arvokkuus ja merkityksellisyys syntyvät? Millä tavalla vastuullinen työnantaja huolehtii työntekijöidensä ammatillisuuden kehittämisestä?
Näihin tärkeisiin kysymyksiin antaa vastauksia yhden merkittävän kotimaisesti omistetun kuntoutuspalveluita antavan yrityksen – Vetrea Terveys Oy:n – HR-asioista vastaava varatoimitusjohtaja Markku Hämäläinen. Tule kuulemaan, pohtimaan ja osallistumaan keskusteluun.
Tervetuloa!

Markku Hämäläinen, varatoimitusjohtaja, VetreaMarkku Hämäläinen_Vetrea1

11:30 Hoitotarvikeoikeudet, Coloplast Oy

Hoitotarvikkeiden saatavuudessa on Suomessa alueellisia eroja, ja Lakitoimisto Kumpuvuori Oy on yhteistyössä Coloplast Oy:n kanssa koostanut pikaoppaan, jossa selvennetään sitä, millaiset lakiin perustuvat oikeudet hoitotarvikkeiden käyttäjällä Suomessa on. Tule kuulemaan oikeuksistasi.Jukka Kumpuvuori

Coloplast Oy, asiantuntijana Jukka Kumpuvuori, Lakitoimisto Kumpuvuori Oy

12:00 Iloa ja hyötyä liikkumisen apuvälineistä!, TuleApu-hanke

Tule kuuntelemaan vinkkejä, miten käyttää apuvälinettä ergonomisesti. Samalla opit huolehtimaan tuki- ja liikuntaelinterveydestäsi paremmin. Esittelyssä Invalidiliiton TuleApu-hankkeen liikkumisen apuvälineen käyttäjille suunnatut uudet videot ja esitteet.

Maarit Honkasola, Hankevastaava ja Hanna Solja, Hankesuunnittelija, TuleApu-hanke, Invalidiliitto ry

https://www.invalidiliitto.fi/toimintahankkeet-ja-projektit/tuleapu-2018-2020

https://www.invalidiliitto.fi/liikkumisenapuvalineista

12:30 Erityistä tukea tarvitsevien ihmisten osallisuuden edistäminen, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö

Heidi Hautala, projektipäällikkö ja Lari Fills, kokemusasiantuntija; Kansalaisuuden avaimet, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö 

Puheenvuoro on osa Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Jotta kukaan ei jäisi yksin -hankkeen toteuttamaa osallisuuden ja seksuaalisuuden OsalliSEKSI-korttelia. Lisätietoja kokonaisuudesta: https://www.kvps.fi/tapahtumat/osalliseksi-apuvalinemessuilla

13:00 Kuurosokeus osana elämää, Suomen Kuurosokeat ry

”Voiko kuurosokea löytää perille? Kuinka voit auttaa häntä? Kuinka kohtaat hänet? Kuurosokeus tutuksi elävien esimerkkien kautta”

Milla Lindh, järjestöohjaaja, Suomen Kuurosokeat ry ja kokemusasiantuntijat

13:30 Soveltavan liikunnan verkkokurssilta täydennystä omaan osaamiseen, Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU

Tule kuulemaan, miten voit hyödyntää ilmaista verkkokoulutusta oman osaamisesi kehittämiseen soveltavan liikunnan kysymyksissä! Verkkokoulutus on täysin maksuton ja hyödynnettävissä ajasta ja paikasta riippumatta myös vaikkapa osana oppilaitosten tarjontaa. 

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU, asiantuntijana Virpi Remahl Liikuntakeskus Pajulahdesta sekä Niko Leppä, erityisliikunnanopettaja, Ammattiopisto Spesiassa sekä Liikkuva koulu -koordinaattori Jyväskylän kaupungilla.

14:00 - 15:00 Esteetön matkailu

14:00 Junamatkailun mahdollisuudet erityisryhmille, VR

Ohjelma on osa Esteetön matkailu -teemaa. Tutustu kokonaisuuteen: https://apuvaline.info/esteetonmatkailu

14:20 Esteettömän matkailun mahdollisuudet Espanjassa, Espanjan matkailutoimisto

Ohjelma on osa Esteetön matkailu -teemaa. Tutustu kokonaisuuteen: https://apuvaline.info/esteetonmatkailu

14:40 Matka-Agentit – esteettömiä matkoja ryhmille ja yksittäiselle matkustajille 20 vuoden kokemuksella

Ohjelma on osa Esteetön matkailu -teemaa. Tutustu kokonaisuuteen: https://apuvaline.info/esteetonmatkailu

15:00 Iloa ja hyötyä liikkumisen apuvälineistä, TuleApu-hanke

Tule kuuntelemaan vinkkejä, miten käyttää apuvälinettä ergonomisesti. Samalla opit huolehtimaan tuki- ja liikuntaelinterveydestäsi paremmin. Esittelyssä Invalidiliiton TuleApu-hankkeen liikkumisen apuvälineen käyttäjille suunnatut uudet videot ja esitteet.

Maarit Honkasola, Hankevastaava ja Hanna Solja, Hankesuunnittelija, TuleApu-hanke, Invalidiliitto ry

https://www.invalidiliitto.fi/toimintahankkeet-ja-projektit/tuleapu-2018-2020

https://www.invalidiliitto.fi/liikkumisenapuvalineista

15:30 Paneeli: Harvinaiset askelmerkit osallisuuteen, Harvinaiset-verkosto

Uudella harvinaissairauksien kansallisella ohjelmalla halutaan vahvistaa harvinaissairaan osallistumista itseään koskevaan päätöksentekoon ja tiivistää harvinaissairaita edustavien potilasjärjestöjen yhteistyötä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän eri tasoilla. Paneelissa kuullaan harvinaissairaiden kokemuksista ja ajatuksia osallisuuden toteutumisesta.

Panelisteina toimivat harvinaiskokemusedustajat Seija Leppänen, Kirsi Myllys ja Marika Raitanen. Haastattelijana Carita Åkerblom (suunnittelija, Harvinaiset-verkosto)ja kommentaattorina Helena Skogström (suunnittelija, Kokemustoimintaverkosto).

OHJELMA-AREENA

9:30 - 10:30 Opiskelijoiden ura-aamu

ONNI hoiva ja Validia Asuminen kertovat uramahdollisuuksista ja avoimista työ- ja harjoittelupaikoista. Metropolia kertoo alan opiskelusta ammattikorkeakoulussa.

Ilmoittaudu ennakkoon, aamukahvit. Katso lisää: https://apuvaline.info/ura_aamu

10:30 Special Olympics -urheilijoiden vetämä taukojumppa

Virkistävä taukojumppa ennen keskusteluohjelman alkua.

11:00 - 12:00 Keskusteluohjelma: Jenny Lehtinen, kehopositiivisuus

Toimittaja, kehoaktivisti Jenny Lehtinen keskustelee kehopositiivisuudesta Milla Ilosen, Osku Timosen, Anna Gissin ja Marja Pihnalan kanssa.Jenny Lehtinen

Jokaisella on oikeus tuntea olonsa hyväksi omassa kehossaan juuri nyt, ja juuri sellaisena kuin on. Minun tärkein työni on auttaa kehopositiivisuuden kautta ihmisiä elämään mahdollisimman täyttä elämää, vaikka keho tai ympäristö asettaisi sille suuriakin haasteita.
Jotta se on mahdollista, täytyy myös yhteiskuntamme asenteita ja yleistä puhetapaa poikkeavista kehoista muuttaa, ja se on toinen asia, johon työssäni keskityn.
Jokaisella on tärkeä asema kun luodaan syrjimätöntä ja kaikenlaiset kehot hyväksyvää yhteiskuntaa, mutta erityisesti terveyden ja hyvinvoinnin parissa työtä tekevät ihmiset ovat avainasemassa kohdatessaan ihmisiä kehojen koko kirjossa. Tehtäväni on auttaa paremmin näkemään, ymmärtämään ja sen kautta myös purkamaan poikkeaviin kehoihin liittyviä ennakkoluuloja ja syrjintää.

- Jenny Lehtinen, kehoaktivisti, toimittaja

12:00 Avustaja- ja opaskoirat itsenäisen elämän apuvälineinä

Opaskoira toimii näkövammaisen liikkumisen apuvälineenä ja se on oiva arjen apuri. Näkövammaisten liiton Opaskoirakoulu kertoo opaskoirien koulutuksesta, pentutoiminnasta ja mahdollisuudesta vapaaehtoistyöhön.

Esiintymässä Opaskoirakoulu ja Avustajakoirat / Invalidiliitto

Esityksen jälkeen mahdollisuus kysyä lisätietoja opas- ja avustajakoirista.

opaskoirat

12:30 Opaskoirakoulu ja Avustajakoirat paikalla vastaamassa kysymyksiin

Tule kysymään lisää opas- ja avustajakoirista, niiden kasvattamisesta ja hankinnasta.

13:00 - 14:00 Special eSports SM 2019 finaali, eXerium

Lokakuun aikana Special eSportsin karsintakisat kiertävät ympäri Suomea. SM 2019 finaali pelataan Liikuntamaassa - tervetuloa paikan päälle jännäämään ja kannustamaan!

Lisätietoja Special Olympicsin Facebook-sivulta >>

14:00 Pyörätuolitanssiesitys

Tämän vuoden Apuvälinemessujen esityksemme teema on: Tule sellaisena kuin olet - sinuna <3 Tanssimme eri vakio-ja latinalaistansseja Duo, Combi & Single tyyliin. Tänä vuonna pidämme pyörätuolitanssista myös tutustumistuokion yleisölle. Tervetuloa nauttimaan tanssin pyörteistä!

Pirkanmaan Pyörätuolitanssijat

Pirpy ry

14:30 Pyörätuolitanssin kokeilumahdollisuus

Tule kokeilemaan pyörätuolitanssia, paikalla Pirkanmaan Pyörätuolitanssijat ohjaamassa tanssin pyörteisiin.

15:00 Iltapäivätanssit

Kaikille avoimet iltapäivätanssit - Tule mukaan!

Pirkanmaan Pyörätuolitanssijat