Apuvälineet, esteettömyys ja kuntoutus puhutti ja liikutti väkeä

09.11.2014

TIEDOTE 9.11.2013

Apuväline-messut päätökseen Tampereella

Apuvälineet, esteettömyys ja kuntoutus puhutti ja liikutti väkeä

Apuväline-messut ja Liikuntamaa keräsivät yhteen eri vammaisryhmät, kuntoutus-, hoiva- ja apuvälinealojen ammattilaiset. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa vieraili kolmen päivän aikana 12 500 messuvierasta, 7.-9.11.2013.

Kokeiltavaa ja koettavaa hallin täydeltä

Apuvälineet ovat henkilökohtaisia, niiden pitää soveltua käyttäjälleen ja sopia tarkoitukseensa. Käyttäjien lisäksi hoiva-, sosiaali- ja kuntoutusalan ammattilaisten ja päättäjien on tärkeä tietää mitä apuvälineitä on olemassa ja minkälaiseen käyttöön ne parhaiten soveltuvat.

Apuvälineitä tarvitaan tulevaisuudessa yhä enemmän. Vammaisten lisäksi apuvälineet kuuluvat myös ikääntyneiden arkeen. Apuvälineet käsittävät kaikki ne välineet, jotka on kehitetty ihmisen avuksi, arkisiin askareisiin. Myös hoiva-alan ammattilaiset tarvitsevat työssään apuvälineitä.

Messuilla pääsee kokeilemaan alan uusia tuotteita

Algol-Trehabilla oli esillä uusi, dynaaminen kävelyteline MeyWalk 4, jonka käyttäjät ovat lapsista aikuisiin. ”Siinä on helpot säädöt ja se antaa todellisuuden tuntua kävelyyn jousto-ominaisuuksiensa vuoksi. Tätä on kokeiltu ahkerasti messuilla,” kertoo Algol-Trehabin tuotepäällikkö Minna Knuuttila.

TamErgo esitteli uudenlaisella mekaniikalla toimivan Armi-Aktiivituolin. ”Armin ainoa moottori on istuja itse. Tuolin kallistuva istuin ja käsinojien mekaniikka helpottavat seisomaan nousemista,” kuvailee TamErgon toimitusjohtaja Petri Palo-oja.

Esteettömyys kuuluu kaikille

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen nosti avajaispuheessaan esille jokaisen oikeutta esteettömään liikkumiseen sekä esteellisen rakentamisen kallista loppuhintaa. Väestöstämme osa liikkuu pyörätuolilla, rollaattorilla, kävelykepein tai lastenrattailla. Jotta liikkuminen olisi sujuvaa, tarvitaan tietoa, miten esteettömyys toteutetaan. Myös esteettömyyden ammattilaiset kokoontuivat messuilla, esteettömyyskartoittajien tapaamisessa.

Ihminen on luotu liikkumaan

Liikunta tuo hyvinvointia ja iloa kaikille. Harrastusmahdollisuuksia on maailmassa uskomaton määrä. Uskomaton on myös Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta VAU ry:n järjestämä Liikuntamaa. Esillä oli laaja valikoima vammaisliikunnan lajeja, lähes viidelläkymmenellä toimintapisteellä. Yleisö pääsi kokeilemaan mm. pyörätuolikoripalloa, - sulkapalloa ja jopa –rugbya. Suomen EM-kisoissa ansioitunut pyörätuolirugbyjoukkue valmistautuu nyt ensi kesän MM-kisoihin. Liikuntamaan lajivalikoimassa oli myös sokkopingistä, jousiammuntaa, pyörätuolimiekkailua, sisäcurlingia, kelkkajääkiekkoa ja pystyipä simulaattorin  kautta haastamaan itsensä Leo-Pekka Tähden.

Ihmisen hyvinvoinnin puolesta

Liikunnan ilon lisäksi tapahtumassa aisti välittämisen ilon ja aidon kiinnostuksen. Monta vuotta Apuväline-messuilla mukana ollut KL-Supportin Ulf Itäinen kehuu kuulotekniikka-alan saumatonta yhteistyötä. Ala on pieni ja kilpailijat suosittelevat toisiaan vilpittömästi, jos naapurin laite on asiakkaalle sopivampi. Asiakastyytyväisyydellä on todella merkitystä.

Apuväline-messut järjestettiin nyt 15. kertaa. Seuraavan kerran alan verkostot kokoontuvat Tampereelle 5.-7.11.2015. Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta VAU ry:n Liikuntamaa järjestetään jälleen samanaikaisesti.

Lisätietoja:

Apuväline-messut:                                                                       
Marjut Suoniemi, myyntipäällikkö, Expomark Oy                                                                                                     
puh. 0400 922 045, marjut.suoniemi@expomark.fi                    

Tomi Niemi, toimitusjohtaja, Expomark Oy,
puh. 040 765 6248, tomi.niemi@expomark.fi

www.apuvaline.info

Liikuntamaa:
Tiina Siivonen, tapahtumakoordinaattori, Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry
puh. 040 833 4869, tiina.siivonen@vammaisurheilu.fi
www.vammaisurheilu.fi

Takaisin

Apuväline2017_Kuva_Invalidiliitto

Katseohjaus_Apuväline2017

Liikuntamaa_Kuva_Invalidiliitto