Tunnelmia Apuvälinemessuilta 2019

 

 

Video ensimmäisen päivän tunnelmista, to 7.11.2019

 

Kiitos kaikille osallistuneille onnistuneesta tapahtumasta! Meitä oli mukana yli 200 näytteilleasettajaa ja 12 000 kävijää.

avajaiset Petri Pohjola 

Invalidiliiton pääjohtaja Petri Pohjonen avasi Apuvälinemessut torstaina.
Petri Pohjosen puhe on luettavissa Apuvälineen blogissa >> 

avajaiset Sari Kokko

Näkövammaisten liiton avajaissanat lausui järjestöjohtaja Sari Kokko.
Sari Kokon puhe on luettavissa Apuvälinemessujen blogissa >>

avajaiset Palkitut

Invalidiliiton ja Rakennustietosäätiö RTS:n myöntämä Esteetön Suomi -palkinto jaettiin Apuvälinemessujen avajaisissa. Suomen Messusäätiö lahjoitti lisäksi voittajille stipendit, 3000 euron stipendi jaettiin kahden voittajan, Pauno Narjuksen ja Emilia Mäkirannan, kesken. Espoon rantaraitti sai kunniamaininnan. Kuvassa Esteetön Suomi -palkitut: Paula Kerola, toimitusjohtaja Matrocks Oy, Pauno Narjus, arkkitehti, LPR arkkitehdit Oy, Emilia Mäkiranta, Mainio Asenne -palvelukokonaisuuden kouluttaja Matrocks Oy:llä, Jaana Salo, projekti-insinööri, Espoo, Sirkku Wallin, esteettömyysasiantuntija, Espoo
Tiedote: Esteetön Suomi -palkinto 2019 Pauno Narjukselle ja Emilia Mäkirannalle - Kunniamaininta Espoon rantaraitille

apuvalinerata1 

Apuvälinerata toteutui tänä vuonna aiempaa suurempana. Kuvassa Harri Ahtee Validia Kuntoutuksesta opastamassa pyörätuolin käyttöä. Metropolian apuvälinetekniikan opiskelijat suunnittelivat ja rakensivat uuden radan erilaisine pintoineen.

apuvalinerata2

Aila Peräjoki avustajineen olivat mukana apuvälineradalla jälleen opastamassa apuvälineiden turvalliseen liikkumiseen ja avustamiseen.

kehopositiivisuus ryhmä

Perjantaina ohjelma-areenalla keskusteltiin kehopositiivisuudesta Jenny Lehtisen johdolla. Keskustelu keräsi paljon kuulijoita, ja oli tiukkaa asiaa. Kuvassa vasemmalta: Milla Ilonen, Osku Timonen, Marja Pihnala, Jenny Lehtinen ja Anna Giss.

avustajakoira

Avustaja- ja opaskoirat ovat messujen suosikkikävijöitä, ja esiintyjiä. Avustajakoirat olivat mukana Invalidiliiton osastolla. Opas- ja avustajakoirien yhteiset esiintymiset ja keskustelut olivat päivittäin ohjelma-areenalla. Taitavia ovat tassuttelevat ystävämme.

Tommi Paalanen

Seksuaalisuus oli yleisön toiveesta tänä vuonna vahvasti esillä. Kuvassa Sexpo-säätiön Tommi Paalanen ohjelmalavalla aiheenaan  Erityistä tukea tarvitsevien ihmisten seksuaalisen hyvinvoinnin edistäminen.

Elava Kirjasto

Seksuaalisuus ja osallisuus olivat OsalliSEKSI-korttelin teemoina. Mukana oli mm. Elävä Kirjasto, kuvassa lainattavat kirjat. OsalliSEKSI-korttelin toteutti Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Jotta kukaan ei jäisi yksin -hanke yhteistyökumppaneineen.

Invalidiliitto

Apuvälinemessuilla oli tänäkin vuonna mukana yli 200 näytteilleasettajaa. Kuvassa toinen tapahtuman järjestäjistä, Invalidiliitto.

Juha Perala ja Simo Liikanen

Juha Perälä vieraili perjantaina Invalidiliiton osastolla Sopivaa työtä kaikille -teeman tiimolta. Kuvassa vasemmalla Invalidiliiton Simo Liikanen ja Juha Perälä.

NAO-robotti

Metropolia oli perjantaina mukana robotiikan teemaosastolla esittelemässä NAO-palvelurobottia.

exoskeleton1

Robotiikan osastolla pääsi kokeilemaan Meditas Oy:n exoskeletonia.

VR-lasit

Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin kanssa yhteistyössä toteutettu Koulu ja kuntoutus -ohjelmakokonaisuus tutustutti mm. VR-lasien apuun autismin kirjon oppilaiden arjessa. Puheenvuoron ja VR-lasien testin pitivät Antti Peltoniemi ja Tero Kujala Valterista.

Hopsis-rata

Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin käsialaa oli myös torstaina Liikuntamaan ohjelma-areenalle toteutettu sensomotorinen rata, joka herätti kovasti kiinnostusta. Rataa pääsi myös kokeilemaan.

Esteeton Matkailu

Esteetön matkailu oli messujen uusi teema-alue. Teema toteutettiin yhteistyössä esteettömän matkailun asiantuntijan, Palmuasema-blogia pitävän Sanna Kalmarin kanssa. Osastolla oli päivittäin keskusteluja ja kertomuksia esteettömästä matkailusta. Kumppaneina mukana olivat Matka-Agentit, Risteilykeskus, Espanjan matkailu, Scandic ja VR.

LM eSports

E-urheilu oli Liikuntamaan uutuus. Perjantaina ohjelma-areenalla kisattiin eXeriumin järjestämä Special eSports SM-finaali, huikeissa tunnelmissa.

Luontomatkailu maastorata

Liikuntamaassa oli isosti esillä esteetön luontomatkailu, ajankohtaisen Luonto kaikille -hankkeen tiimoilta.

Sahkopyoratuolisalibandy

Lauantaina Liikuntamaassa suoritettiin sähköpyörätuolisalibandyn EM-kisojen lohkoarvonta, jonka jälkeen nähtiin kisajoukkuepelaajien haasteottelu pystypelaajia vastaan.

Pyoratuolirugby

Lauantaina nähtiin Liikuntamaan ohjelma-areenalla myös perinteinen pyörätuolirugbyn näytösottelu.

Tukiviitottu satuhetki

Lasten suosikki oli lauantain tukiviitottu satuhetki, jonka piti Sivupersoona Oy:n Susanna Volanto.

 

 

Valokuvaaja: Laura Vesa

Kuvien käyttöoikeus: Expomark Oy

Kuvat median tai näytteilleasettajien käyttöön, ota yhteys:
Taina Hiekkataipale, Expomark Oy
taina.hiekkataipale@expomark.fi p. 040 550 5950