Esteettömästi matkalle - unelmia, vinkkejä ja matkoja

Esteetön matkailu on ensimmäistä kertaa mukana messujen ohjelmassa ja messualueella. Esteettömän matkailun asiantuntijan, Palmuasema-blogia kirjoittavan Sanna Kalmarin kanssa yhteistyössä tuotettu kokonaisuus tuo esiin esteettömiä matkailupalveluja tarjoavia yrityksiä ja rohkaisee matkalle tarjoamalla vinkkejä ja matkaunelmia.

Esteetön matkailu ohjelmalavalla kaikkina messupäivinä sekä teemaosastona messualueella.

ESTEETÖN MATKAILU -OSASTOLLA:

Palmuasema | Matka-Agentit | Spanish Tourist Office | Risteilykeskus | Scandic | VR

ESTEETÖN MATKAILU -OHJELMA:

Esteetön matkailu messualueen lavaohjelmassa >>

Teemaosaston oma ohjelma >>

TUTUSTU MYÖS: 

  • Luonto kaikille -hanke on mukana Liikuntamaassa E-hallissa. Käy tutustumaan esteettömään luontomatkailuun ja retkeilyyn.
  • Alucat Catamarans, esteetön vene on esillä  messuilla osastolla 317

Palmuasema on suomen suosituin esteettömän matkailun tietolähde

Palmuasema on sähköpyörätuolilla liikkuvan Sanna Kalmarin pyörittämä matkailublogi, joka syntyi vuonna 2011. Vuosien varrella Palmuasema on kasvanut Suomen suosituimmaksi esteettömän matkailun blogiksi ja tietolähteeksi, jossa on Sannan kokemuksia jo lukuisista eri maista eri puolilta maailmaa sekä vinkkejä esteettömän matkan suunnitteluun ja toteutukseen. Palmuaseman kirjoittamisen lisäksi Sanna toimii esteettömän matkailun asiantuntijana ja kouluttajana. Messuilla Sanna jakaa vinkkejä esteettömään matkailuun, vastaa esteettömän matkailun teema-alueesta ja vastailee kysymyksiin.

Palmuasema, www.palmuasema.fi, sanna@palmuasema.fi

Palmuasema logo

Esteetön matkustus on Matka-Agenttien erikoisosaamista 

Matka-Agenttien esteettömien matkojen ohjelmisto on monipuolinen: omatoimimatkat ja kaupunkilomat, opastetut vapaa-ajanmatkat sekä ohjatut hoito- ja kuntoutusmatkat.  Ryhmille suunnitellaan esteetön matka kaikkine toivottuine palveluineen: kuljetuksineen, majoituksineen, retkineen, muine aktiviteetteineen. Nettisivuilla www.matka-agentit.fi on esitelty kohteita ja hotelleja, joissa liikuntarajoitteisten matkailijoiden erityistarpeet on huomioitu.

Suomen Matka-Agentit Oy on suomalainen matkatoimisto ja matkanjärjestäjä, joka on perustettu vuonna 2000, ja toimistoja on 4: Helsingissä, Joensuussa, Porvoossa ja Turussa. 

Matka-Agentit | 010 321 2800 | helsinki@matka-agentit.fi | www.matka-agentit.fi

Matka-Agentit logo

Sivun alkuun

Matkailua kaikille – esteetön matkailu Espanjassa

Espanja on suomalaisille suosituimpia matkailumaita. Lentoaika on kohtuullinen ja lomanviettomahdollisuuksia on moneen makuun. Espanja on hyvin sitoutunut esteettömyyteen ja on tehnyt paljon töitä sen eteen. Niin keskushallinto kuin alueelliset hallituksetkin edistävät esteettömyyttä matkailukohteissa, kulkuvälineissä, rannoilla ja julkisissa tiloissa. Tässä on suuri työ ja myös matkailijoilta toivotaan tietoa vaatimuksista ja erityistarpeista. Esteettömyyden eteen on tehty Espanjassa jo paljon, mutta haluamme vielä jatkaa sen tukemista. Tule keskustelemaan lisää kanssamme esteettömistä matkailumahdollisuuksista Espanjassa!

Spanish Tourist Office in Helsinki | 09 441 992 | helsinki@tourspain.eswww.tourspain.es | www.spain.info

Espanjan matkailutoimisto logo

Sivun alkuun

Risteilykeskuksesta esteettömästi maailman merille

Risteilykeskus on myös esteettömän matkailun asiantuntija. Risteilykeskuksen kautta voit varata onnistuneen risteilyloman kaikille maailman merille myös silloin, kun sinulla on vamman tai sairauden vuoksi erityistarpeita. Risteilyllä koet helposti kerralla monta kohdetta, sellaisiakin, joihin voi olla muuten vaikea esteettömästi matkustaa. Verkkosivuiltamme (https://risteilykeskus.fi/esteettomat-risteilyt/) löydät kattavasti tietoa eri varustamoiden esteettömyydestä sekä vinkkejä esteettömän risteilyloman suunnitteluun.

Risteilykeskus on Suomen johtava risteilymatkojen asiantuntija ja tarjoamme Suomen suurimman risteilyvalikoiman. Hintatakuumme takaa, että saat risteilysi aina parhaaseen hintaan ja lisäksi voit kerätä Finnair Plus -palkintopisteitä kaikista risteilyvarauksistasi. Risteilykeskus on osa Travel Specialist Group Oy:tä ja palvelemme asiakkaitamme sekä verkossa että Helsingin toimistossamme.

Risteilykeskus | 020 1441 810 | myynti@risteilykeskus.fi | www.risteilykeskus.fi

Risteilykeskus logo

 Sivun alkuun

Raiteita pitkin esteetöntä junamatkailua

Junalla pääset matkustamaan esteettömästi lähes jokaisella yhteysvälillä. Huomioimme palvelussamme eri vammaisryhmät tarjoamalla matkustusta helpottavia palveluita kullekin asiakasryhmälle. Henkilökuntamme junissa auttaa sinua matkan aikana ja tarvittaessa sinulla on mahdollisuus tilata ennakkoon avustamispalvelu rautatieasemalla liikkumiseen 37 ratatieasemalla Suomessa. Ennen matkalle lähtöä on kuitenkin hyvä varmistaa vammaispalveluiden saatavuus suunnittelemallasi reitillä.

Lue lisää esteettömästä matkailusta www.vr.fija tule juttelemaan asiantuntijoidemme kanssa sinua askarruttavista kysymyksistä!

VR-Yhtymä Oy / VR Asiakastuki 0800 166 888 / www.vr.fi

 

VR logo

Sivun alkuun

Esteetön matkailu ohjelmalavoilla

Vihreä lava, A-halli

Torstai 7.11. 

12.00-12.20 Sähköpyörätuolilla ympäri maailman, mitä se antaa ja ottaa? Esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja Sanna Kalmari

12.20-13.00 Esteettömän matkailun monet mahdollisuudet -paneelikeskustelu Sanna Kalmarin johdolla keskustelemassa Scandic-hotellien, Risteilykeskuksen, Matka-Agenttien ja Espanjan matkailutoimiston edustajat

Perjantai 8.11.

14.00-14.20 Junamatkailun mahdollisuudet erityisryhmille, VR

14.20-14.40 Esteettömän matkailun mahdollisuudet Espanjassa Espanjan matkailutoimisto

14.40-15.00 Matka-Agentit – esteettömiä matkoja ryhmille ja yksittäiselle matkustajille 20 vuoden kokemuksella Matka-Agentit

Lauantai 9.11.

12.30-12.50 Sähköpyörätuolilla ympäri maailman, mitä se antaa ja ottaa? Esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja Sanna Kalmari

12.50-13.10 Esteettömästi risteillen ympäri maailman Risteilykeskus

13.10-13.30 Esteettömyys Scandic-hotelleissa Scandic-hotellit

Sivun alkuun

 

Teemaosaston ohjelma

osasto 831

Torstai 7.11.

10.00 Kohdevinkit esteettömään Espanjaan

11.00 Scandic-hotellit esteettömien tapahtumien paikkana

14.00 Näin valitset itsellesi parhaiten sopivan risteilyn maailman merille

15.00 Apuvälineiden vuokraus ulkomailla

16.00 Apuvälineet lentomatkalla

Perjantai 8.11.

10.00 Esteettömät huoneet ja lainattavat apuvälineet Scandic-hotelleissa

11.00 Junamatkailun mahdollisuudet erityisryhmille

12.00 Näin valitset itsellesi parhaiten sopivan risteilyn maailman merille

13.00 Apuvälineet lentomatkalla

16.00 Henkilökohtainen apu matkalla

Lauantai 9.11.

11.00 Kohdevinkit esteettömään Espanjaan

12.00 Henkilökohtainen apu matkoilla

14.00 Matka-Agenttien suosituimmat esteettömät kohteet

15.00 Junamatkailun mahdollisuudet erityisryhmille

 

Sivun alkuun

Matka-Agentit poolramp

Esteetön matkustus on Matka-Agenttien erikoisosaamista 

Teide National Park

Matkailua kaikille - esteetön matkailu Espanjassa

VR_Vammaispalvelut junissa 

Raiteita pitkin estetöntä junamatkailua

Apuvälinemessut Palmuaseman blogissa:

http://www.palmuasema.fi/matkasuunnitelmat-vauhtiin-apuvalinemessuilla/

Palmuasema hiekkarannalla