Robotiikka Apuvälinemessuilla

Toivotamme terveys- ja sosiaalialan päättäjät, toimialan ammattilaiset sekä apuvälineiden käyttäjät tervetulleeksi tutustumaan, mitä robotiikka tarjoaa juuri sinulle.

Apuvälineet muuttuvat älykkäiksi ja yhä kyvykkäimmiksi tekemään erilaisia rutiineja. Robotiikka ja tekoäly tuovat apua arkeen sekä ihan uusia mahdollisuuksia mm. kuntoutukseen ja apuvälineisiin.

Robotiikasta on ohjelmalavalla todella upea ohjelmakokonaisuus. Paljon kiinnostavaa tietoa ja esimerkkejä. Robotiikan ratkaisuja on esillä myös messualueella. Tule tutustumaan ja keskustelemaan lisää robotiikan mahdollisuuksista.

ROBOTIIKAN OSASTOLLA:

Tutustu mukana oleviin yrityksiin ja heidän tarjontaansa:

Meditas | Evondos | Satakunta DigiHealth | GIM Robotics

ROBOTIIKAN OHJELMA: 

Robotiikan ohjelma A-hallin sinisellä lavalla, Robotiikan osaston vieressä. Tutustu ohjelmaan >>

Ohjelma on toteutettu yhteistyössä robotiikan asiantuntijan, Cristina Anderssonin kanssa.

MESSUILLA MYÖS:

Messualueella Validian ja Fysiolinen osastoilla voi tutustua Indego-kävelyrobottiin >>

Perjantaina 8.11. robotiikan osastolla mukana Metropolian ammattikorkeakoulun NAO-robotti, tervetuloa tutustumaan palvelurobottiin ja Metropolian palvelurobotiikan osaamiseen.
https://www.metropolia.fi/tutkimus-kehittaminen-ja-innovaatiot/robotiikka/

Metropolia NAO

Meditas - Robotiikka apuvälineeksi ammattilaisille

Robotiikka on omana osionaan messualueella. Tämä mahdollistaa nyt terveydenhuollon ammattilaisille mahdollisuuden nähdä ja kuulla mihin kaikkeen robotiikka on jo nyt laajentunut Suomenkin sosiaali- ja terveyshuollossa. Messualueella piipahtamisen ja käytännön kokeilujen jälkeen moni on varmasti innostunut miettimään uusien toimintamallien hyödyntämistä myös omaan työhön.

Tekoälyn ja muiden uusien teknologioiden tarjoamat mahdollisuudet oireiden ennaltaehkäisyyn, kuntouttavaan toimintaan, muistitoimintojen parantamiseen sekä työn aiheuttamien kuormitusten vähentämisiin ovat Meditas Oy:n keskeisiä toiminta-alueita. www.meditas.fi sivuilta löydät paljon tietoa.

Meditas Oy on keskittynyt tekoälyn ja robotiikan ratkaisuihin. Yrityksen toimintafilosofia on viedä teknologia arkeen ja kouluttaa eri aloilla robotiikan eri vaihtoehdoista.

Meditas Oy | 040 747 9033 | asiakaspalvelu@meditas.fi | www.meditas.fi

Meditas

Sivun alkuun

Evondos-robotti turvalliseen lääkehoitoon

Lääkeannostelupalvelu, joka mahdollistaa itsenäisen elämän kotona. Evondos-robotti varmistaa lääkehoidon turvallisen toteutumisen. Todennettua toimivuutta: Aina oikea lääke, oikeaan aikaan ja oikeana annoksena. Jo lähes 3 miljoonaa turvallisesti jaettua lääkeannosta.

Evondos Oy | 02 777 760 | info@evondos.fi | www.evondos.fi

Evondos 

 

Satakunta DigiHealth -hanke osallistaa käyttäjiä

Satakunta DigiHealth -hankkeessa kehitetään hyvinvointia edistävää teknologiaa käyttäjiä osallistamalla. Hanke tarjoaa mahdollisuuksia robotiikka-, tekoäly- ja teknologiainnovaatioiden suunnitteluun, testaamiseen, kehittämiseen, palvelumuotoiluun sekä tutkimukseen aidoissa asiakasympäristöissä sosiaali- ja terveysalalla. Hankkeen toteutuksesta vastaa Prizztech Oy, Sataedu, SAMK, Tampereen yliopisto ja WinNova. Hanketta rahoittaa Satakuntaliitto (EAKR) ja alueen kunnat.

Satakunta DigiHealth | Niina Holappa, 044 710 5455 | niina.holappa@prizz.fi | www.satakuntadigihealth.fi

 Satakunta DigiHealth

Sivun alkuun

GIM Robotics

Robotiikan asiantuntija - älykkäiden liikkuvien robottien kehittäjä.

GIM Robotics kehittää parhaillaan opasrobottia opaskoiran vaihtoehdoksi, helpottamaan näkövammaisten itsenäistä liikkumista. GIM Robotics kehittää robottia EU:n EuroStars-hankkeessa yhteistyössä saksalaisen Locomotec-yhtiön kanssa. Ensimmäisen mallinnustestilaitteen testit on aloitettu. Hankkeen on tarkoitus edetä vuoden kuluttua pilottivaiheeseen, jonka jälkeen kaupallinen toteutusvaihe voi alkaa. Aarne Halme esittelee opasrobotin kehitystyötä puheenvuorossaan to 7.11. klo 15.15.

GIM Oy | contact@gimltd.fi  | www.gimltd.fi

GIM_Robotics

Sivun alkuun

Indego-kävelyrobotti Validia Kuntoutuksen ja Fysiolinen osastoilla

Indego on alaraajojen eksoskeleton eli puettava robotisoitu ulkoinen tukiranka. Indego-kävelyrobotilla toteutetaan intensiivistä, turvallista ja yksilöllistä kävelykuntoutusta. Fysioterapeutti ohjaa robottia langattomasti iPod-sovelluksen kautta. Tavoitteena voi olla kävelykyvyn palauttaminen tai ylläpito tai muut liikkeen tuottamat hyödyt, kuten lihasten vahvistuminen, spastisuuden väheneminen ja painehaavojen ehkäiseminen.

Tule tutustumaan Indego-kävelyrobottiin ja robotin avulla kuntoutuvaan 18-vuotiaaseen entiseen alppihiihtäjään Nette Kivirantaan messuilla Fysiolinen (osasto 112) ja Validia Kuntoutuksen osastoilla (105). Tervetuloa keskustelemaan lisää kuntoutuksesta, robotiikasta ja mahdollisuudesta päästä kokeilemaan Indego-kävelyrobottia.

Sivun alkuun

Robotiikan ohjelma messujen ohjelmalavalla:

Sininen lava, A-halli


TORSTAI 7.11.

9:30 Ihmisen varaosat - tulevaisuuden näkymiä, Jari Kaivo-oja, dosentti, Turun kauppakorkeakoulun tulevaisuuden tutkimuskeskus

9:50 Keskusteleva tekoäly vanhustenhoivassa, Ville Niemijärvi, Onerva hoivaviestintä

10:10 Robottiavusteinen elämä kotona, Leena Manner, Evondos Oy

13:00 Kuntoutusteknologian hyödyt kuntoutujalle ja yhteiskunnalle, Ville Tuominen, Fysioline

15:15 Opasrobotti, uusi mahdollisuus näkövammaisten itsenäiseen liikkumiseen, Aarne Halme, professori emeritus, Aalto-yliopisto, GIM Robotics

15:35 Robotiikan ratkaisut toimintakyvyn parantamiseen ja työergonomiaan, Minna Laine, Meditas Oy

15.55 What Matters to Me – sovellus helpottamaan vammaisten ihmisten ja palveluntuottajien arkea, Johanna Mätäsaho, toimitusjohtaja, Bestser Oy

PERJANTAI 8.11.

9:30 Social Robots As Wellness Coaches, Susanne Palmehag (Ruotsi, esitys englanniksi)

9:50 Lääkeannostelurobotti - kokemuksia, Leena Manner, Evondos

10:10 Kokemusasiantuntijat: "Tätä minä toivon teknologialta", Minna Laine, Meditas Oy, lavalla mukana seniorit Antti ja Ensio

14:00 Robotit hoivassa - visioita tulevaisuuteen, Cristina Andersson, Develor Oy

14:20 Robotiikka ja tekoäly kansallisissa ohjelmissa, Hyteairo, puhujana Marketta Niemelä, VTT

14:40 Asenne ratkaisee – Hyvinvointiteknologia käyttöön, Maija Peltomäki, projektipäällikkö,  Satakunta DigiHealth -hanke / WinNova

LAUANTAI 9.11.

13:00 Robotit arjessa, koulussa ja kodeissa, Nicholas Andersson, Airo Finland ry

Sivun alkuun