Uudet teemat tarjovat tietoa ja konkretiaa

Apuvälinemessujen pääteemat ovat: Robotiikka & Teknologia | Esteettömyys & Saavutettavuus | Kuntoutus & Hyvinvointi.

Uutena messuilla on teema-alueita ja ohjelmakokonaisuuksia, jotka perehdyttävät aiheisiin jakaen tietoa ja esitellen esimerkkejä.

Robotiikka hyvinvoinnin ja terveyden aloilla

Robotiikkaa ja tekoälyä hyödynnetään jo nyt kuntoutuksessa, kotona asumisen tukemisessa tai muissa terveyden ja hyvinvoinnin palveluissa. Messuilla on tarjolla tietoa, mitä robotiikka ja tekoäly mahdollistaa toimialalla ja mitä kaikkea se voi olla lähitulevaisuudessa. Robotiikan ohjelman tuottaa yhteistyökumppanimme robotiikan asiantuntija Cristina Andersson, Airo Finland ry:n hallituksen jäsen.

Koulu ja kuntoutus, ohjelmakokonaisuus monialaisesta yhteistyötä

Erityistä tukea vaativaa lasta ja nuorta tuetaan monelta taholta opintiellä, mutta miten monialainen yhteistyö saadaan toimivaksi? Aihe koskettaa niin opettajia, erityisopettajia, kuntouttajia, ohjaajia kuin oppilashuoltoa.  Tutustu ohjelmakokonaisuuden sisältöön ja tule mukaan!

Esteetön matkailu - vinkkejä ja matkailupalveluja

Palmuasema-blogin Sanna Kalmarin kanssa yhteistyössä tuotettu kokonaisuus rohkaisee matkalle tarjoamalla vinkkejä ja matkaunelmia. Yhteistyössä mukana matkailuyrityksiä.

OsalliSEKSI-kortteli osallisuuden ja seksuaalisuuden asialla

Apuvälinemessujen yhteistyökumppani, Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Jotta kukaan ei jäisi yksin -hanke toteuttaa messuille kattavan teemakorttelin osallisuuden ja seksuaalisuuden aiheista. Lue lisää OsalliSEKSI-korttelin tarjonnasta: https://www.kvps.fi/tapahtumat/osalliseksi-apuvalinemessuilla

Apuvälinerata opastaa käyttöön ja avustamiseen

Aiemmilta vuosilta tuttu Apuvälinerata on jälleen mukana. Kaikkina messupäivinä pidetään suositut esitykset Liiku ja avusta oikein. Uutena mukana on myös näkövammaisen avustaminen. Radalla voi lisäksi kokeilla yhteistyöyritysten apuvälineitä.

Pimé Café - kahvit pimeässä?

Näkövammaisten liiton nuorten pitämä Pimé Café on avoinna to-pe klo 10 - 16.30 ja la klo 10.30 - 15.30.

 

Pysy ajantasalla, seuraa meitä somessa:

Apuväline Facebookissa facebook.com/apuvälinemessut

Apuväline Twitterissätwitter.com/Apuväline

Apuväline Instagramissa instagram.com/apuväline_tapahtuma

LinkedIn_logo linkedin.com/showcase/apuväline

Kenelle messut on?

Päättäjät, ammattilaiset, kuluttaja-asiakkaat, opiskelijat - katso mitä messut tarjoavat juuri sinulle!